Als architect bij Architectenburo J.J. van Vliet, deze compacte dakopbouw in Leidschendam ontworpen.

De nieuwe eigenaren wilden graag hun woning uitbreiden. Op het dak van de bestaande uitbouw stond een glazen doos, die door de vorige eigenaren in gebruik was als plantenkas. In de winter ijskoud en in de zomer snikheet, aldus niet als de zo benodigde extra slaapkamer te gebruiken.

De wens was een harmonius geheel te creeren. De bestaande onderbouw bleek ongeïsoleerd. Om twee vliegen in 1 klap te slaan, heb ik er voor gekozen een geïsoleerde huid rondom de onderbouw te plaatsen en deze door te trekken op de verdieping. Zo is deze harmonieuse en geïsoleerde uitbreiding ontstaan. Bijkomend voordeel: op de verdieping is, door op deze manier te bouwen, een bijna 50 cm bredere kamer ontstaan.

Om een onderhoudsvriendelijke uitbouw te realiseren, is er voor gekoznen de gevels te bekleden met Eternit sidings, een onderhoudsarm, vezelcement gebonden materiaal.

Dakopbouw Leidschendam
1 2 3 4 5 6